A kisgyerek nem lehetetleníti el az egészséges életet

A friss anyukák a szülés után nagyon sokat szenvednek azért, hogy visszanyerjék “eredeti” alakjukat. Persze ez egy nagyon nehéz feladat, mégsem lehetetlen. Hiába esznek egészségesen, hiába térnek át mindenféle alternatív étkezési módra, a kilók nem a várt mértékben olvadnak le róluk.

Sokan azt hiszik, hogy az egészséges étkezés elég a fogyáshoz, de sajnos nem. Önmagában az étkezési szokások megváltoztatásával nem lehet nagy eredményeket elérni. A megfelelő és rendszeres mozgás kulcsfontosságú az egészséges életben. Sokan azt mondják, kisgyerekkel már nincs idejük mozogni. Nem tudnak elmenni reggelente futni, nem tudnak edzőterembe járni, pedig ez sem lehetetlen, csak egy kis erőfeszítésbe és tervezésbe kerül.

Nyilván a nagyon kicsi gyerekeket nem lehet csak úgy otthon hagyni, és senki nem is akarja, na meg nem is várja el. De amint a gyerek egy kicsit is nagyobbacska, már nem olyan nehéz eljárni futni, csak egy megfelelő minőségű sport babakocsi kell hozzá.

Nagyon fontos, hogy a sport babakocsi jó minőségű legyen. Olyan anyagokból kell készülnie, ami bírja a terhelést, ami könnyű, nem szakadunk bele, ha a gyerekkel együtt toljuk, és még kocogunk is közben, és a gyereknek is kényelmesnek kell lennie.

Szinte elképzelhetetlen, hogy ilyen sport babakocsi létezzen, de azt kell, hogy mondjam nem olyan nehéz találni. A megoldás a babakocsi.hu oldalon rejlik. Magas minőségű babakocsikat árulnak, és eddig csak jókat hallottam róluk. A sport babakocsik, amiket árulnak, nagyon magas minőségi elvárásoknak is megfelelnek, a kialakításuk megfelel ahhoz is, hogy az ember ne csak szép lassan tologassa a csemetéjét egy lebetonozott parkban, hanem akár futhat is a babakocsival. Kissé mókásnak tűnhet első olvasatra, hogy babakocsival fussunk, de külföldön ez egy bevett módszer. A friss anyukák is szeretnének fittek maradni anélkül, hogy a gyerekeiket otthon kellene hagyniuk valakivel, rokonnal, vagy egy bébiszitterrel.

sport babakocsi
Sport babakocsi

Szerencsére hazánkban is egyre több példát látok arra, hogy a kismamák mozogni akarnak, nem a gyerekeik nélkül, hanem a gyerekeikkel. Léteznek már baba-mama tornák, bár ezek inkább a babákra koncentrálnak. Interneten, TV-ben sok videó van, ami alapján otthon is edzhetünk, de ha valaki a szülés előtt minden reggel eljárt futni, akkor a terhesség után is szeretné ezt folytatni.

Pont ehhez javasolom a sport babakocsi használatát. Amint elég nagy hozzá a gyerek, ne féljünk magunkkalm vinni futni, ne hagyjuk otthon, a levegő neki is jót tesz, és akár aludni is tud, miközben mi futunk vele, ha tényleg megfelelő kocsit választunk.

Már említettem a babakocsik.hu-t, ahol találtam is megfelelő sport babakocsit. Könnyen kezelhető, rugalmas, nagy kerekekkel felszerelt babakocsi. Minőségi anyagokból készül, és az elvárásoknak tökéletesen megfelel. A sport babakocsi alapvetően nem azért sport, mert sportolásra van kitalálva, hanem mert sport ülés van benne. Én azért javasolom ezeket a sport babakocsikat a futáshoz, mert ezek sokkal kompaktabbak és könnyebbek, mint a nagy mózeskosarasak. Azokkal nehezebb közlekedni, azokat nehezebb tolni, de a sport babakocsik tökéletesek a célra.

Tömegközlekedésen is sokkal könnyebb vinni őket, egy csomóban autósülés is van, a tárolása is egyszerű, mert nagyon könnyen össze lehet hajtani, egészen apróra is. Állítható kar, fújható gumikerekek, több fokozatú döntés, öt pontos biztonsági öv rendszer biztosítja a gyerek biztonságát. Az alumínium váznak köszönhetően egyszerre stabil és könnyű is a kocsi, nem nehéz cipelni sem. Az is fontos, hogy jól lehessen kormányozni, nehogy balesetet okozzunk.

Maximálisan ajánlom a babakocsik.hu termékeit. Megfelelő kocsit nagyon nehéz használni, de remélem ezzel segítettem azoknak, akik éppen kisgyerekekkel küzdenek, akik egészségesen akarnak élni, és minimálisan mozogni is szeretnének, de a gyerekeikkel együtt. A babkocsik.hu minden babakocsija nagyon jó kialakítású, nagyon jó minőségű, és eddig csak jót hallottam róla.

Az egészséges táplálkozás mellett ne felejtsünk el mozogni is, a megfelelő módon, és arra is figyeljünk, hogy a kisgyermekeinket a megfelelő babakocsiba fektessük. Ez nem csak az Ő, hanem a saját érdekünk is. Egy jó kocsival könnyű módszert találni a mozgásra, és a gyerekek is jobban viselik, hogy visszük őket magunkkal sportolni is.