Aszalót használtan sokkal jobb interneten venni

Az egészséges életmód mostanra az egyik olyan kérdés lett, amivel a magánéletemben a legtöbbet foglalkozom. Ha egészséges vagyok, gond nélkül működik a szervezetem, kevesebbszer betegszem le, akkor könnyebben veszem a kihívásokat, jobban tudom támogatni a családomat is, és a munkám is lendületesebben tudom végezni. Persze az egészséges életmód egyik legfontosabb része a megfelelő étkezés, például ebben a cikkben még egy étrendet is megosztottam, ami feltölt energiával, de közben semmilyen fölösleges vagy mérgező anyagot nem viszel be a szervezetedbe, és még a szervezeted természetes védekező rendszerét is erősíted. Nem mellesleg meg elég finom is.

apróhirdetés

Most viszont nem egy receptet akarok megmutatni nektek, hanem ahhoz adnék tippeket, hogyan tudsz te magadnak egészséges ételeket és alapanyagokat  készíteni, amiket akár a családod is szívesen fogyaszt majd.

Az egyik kedvenc eljárásom az aszalás, ami egy nagyon egyszerű módszer, és a gyümölcsök és zöldséges számos jótékony tulajdonsága megmarad bennük aszalás után is. A gyerekeim folyton valami nassolni valót keresnek, és ha én aszalom nekik az uzsonnát, legalább tudom, hogy nem valami szemetet esznek. Viszont tény, hogy az aszalt termékek nagyon drágák, ha a boltban veszed őket. Ezért szeretem ezeket én magam készíteni.

Viszont a másik probléma, hogy az aszaló is nagyon drága tud lenni, főleg, ha egy jobb darabot akarsz venni, ami lehetőleg nem is használ olyan sok energiát vagyis nem fogyaszt annyi villanyt, és nem meríti annyira a környezet erőforrásait. Az egészségtudatosságon túl nekem ez is fontos szempont.

Meg is néztem a neten az aszalókat, de sajnos a nagy áruházak termékei nagyon drágák, és ezt most nem tudnánk megengedni magunknak, főleg nem az ünnepek közeledtével. Szóval úgy látszott, hogy le kell mondanom erről a tervemről, de szerencsére a férjem bedobott egy olyan ötletet, hogy mi lenne, ha használtan vennénk meg. Ez környezettudatos is, mivel nem új terméket veszünk, hanem tovább használunk valami régit, amit lehet, hogy más már kidobna. És persze biztosan sokkal olcsóbb ha használtan veszem, mint ha vadi újan.

Találtam is egy remek apróhirdetés oldalt, ahol rengeteg termék közül lehet válogatni. Szinte alig hittem el, hogy amikor beírtam, hogy aszalót keresek, akkor több találatot is kidobott az oldal. Az egyik legszimpatikusabb darab egy profi elektromos aszaló volt. Ez automata módon működik, nem kell hozzá külön előismeret mégis olyan, mintha egy profi készülék lenne. Azt írják róla, hogy nagyon hatékony a hővisszaverése, és egyenletesen szárítja a bele helyezett gyümölcsöt vagy zöldséget. Ráadásul rengeteg darab belefér egyszerre, és mivel az aszalás elég időigényes, ez nagyon előnyös dolog. Még plusz előny, hogy napkollektoros rendszerrel is ki lehet egészíteni, amivel plusz energiát lehet spórolni.

Nagyon tetszett a termék, ezért el is határoztam, persze a férjem áldásával, hogy megrendelem a terméket. Ennek az apróhirdetési oldanak az is nagy előnye, hogy azon túl, hogy külön kategóriánként lehet keresni a termékeket, másrészt meg hely szerint is lehet keresni, ezért mondjuk nem kell valamiért elmenni az ország másik felébe. Az is nagyon előnyös volt, hogy találtam részletes információkat, egy részletes leírást a termékről, így könnyen tudtam dönteni. Persze az is sokat segít, hogy az eladó több képet is feltett a termékről, így az ember nem vesz zsákbamacskát.

Én egyébként aggódtam amiatt, hogy az interneten mennyire biztonságos a vasárlás, amikor nem tudom személyesen megnézni és megvenni a terméket. De az oldalon van egy nagyon hasznos cikk, ami elmagyarázza, hogy lehet náluk biztonságosan rendelni. Például olyan tippeket ad, mint hogy ne utaljunk előre pénzt, inkább a személyes átvételnél fizessünk. A másik tipp, hogy ha nincs is a termékről kép, jobb, ha előre kérünk róla egyet, hogy kiderüljön, hogy valóban az eladónál van a termék, és olyan, mint amilyennek leírta. De persze a személye átvételnél úgyis mindenki megnézi alaposan a terméket. Szerintük azt is érdeme megnézni, hogy az eladó mennyire készséges, amelyikük titkolózik, vagy nem akar képet mutatni, annál gyanakodni kell. De az oldal az írja, hogy jobb előbb rákérdezni külön is esetleg az eladónál, hogy van-e a terméknek valamilyen hibája, az eladó ad-e rá garanciát. Persze ha valaki mégis beleüközik egy csalóba, ami bármilyen hasonló oldalon megtörténhet, még akkor is, ha az adminisztrátorok is igyekeznek kiszűrni a gyanús eladókat, akkor például az ügyfélszolgálatot is értesíteni lehet, akik megvizsgálják az esetet. Ráadásul folyamatos adatmentést is végeznek, így nem is lehetséges, hogy a csaló csak úgy eltűnjön.

Nekem nagyon szimpatikus, hogy egy oldal ennyire figyel a felhasználók igényeire és biztonságára, és külön felrakott egy ilyen cikket, amiben tájékoztatja őket arról, mire lehet figyelni vásárlás előtt.

Így már én is teljes mértékben megnyugodtam, és magabiztosan rendeltem meg az aszalót. Mindent megbeszéltem az eladóval, és nagyon készséges volt. Le is tárgyaltuk a találkozót, és személyesen is elmehettem, és megtekinthettem a terméket. A férjemmel el is autóztunk a megadott címre, és megbizonyosodtunk róla, hogy pontosan olyan az aszaló, amilyennek a képeken látszott, meg ahogy leírták. Meg is vettük, és már ott áll beüzemelésre készen a konyhában.

Nagyon jó ötlet volt a férjemtől, hogy azt javasolta, inkább vegyük meg használtan, mert így sokkal gyorsabban és egyszerűbben megoldottuk a dolgot, mintha újan vettük volna. Már el is kezdtem nézegetni az egyéb háztartási cikkeket, amiket szintén áron alul meg tudnánk venni. A következő kiszemeltem egy turmixgép, amivel egészséges turmixokat tudnék csinálni a gyerekeknek. Így már sokkal könnyebb egészségesen élni.