Egészség két keréken

Világ életemben szerettem odafigyelni arra, hogy egészségesen éljek. Még fiatal koromban sem nagyon ettem gyorskajákat, rendszeresen sportoltam, és mindig odafigyeltem, hogy megfelelő módon levezessem a stresszt és ne hajszoljam túl magam. Manapság a rohanó világban egyre kevesebb ember figyel erre oda, mert azt gondolja mindenki, hogy baj csak másokkal történik, és amikor becsap a villám akkor meg kétségbe esetten várják a gyógyszerektől, hogy hozzák vissza a régi szép időket, és tegyék semmissé a betegségeket. Pedig a gyógyszerek kedvező hatásaik ellenére is rossz megoldások, hiszen minden egyes egészségkárosodás után egy kicsit elhasználtabbak leszünk. A legfontosabb inkább a megelőzés lenne, hogy a lehető legkevesebbszer kelljen a különböző kemikáliák hatására bíznunk gyógyulásunk. Persze kinek van ideje ilyesmire manapság.

Mindemellett azt is meg kell jegyeznem, hogy az egészséges életmód nem feltétlenül csak lemondásokkal jár. Persze nem tanácsos sok hamburgert enni bármilyen finom is az, de azért úgy is ehetünk jó ételeket, hogy közben nem amortizáljuk le a belső szerveinket. Emellett pedig a teljes egészség a testi és lelki egyensúlyban rejlik. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy boldogok is legyünk, vagyis az egészséges vágyainkat is kiteljesítsük. Az egyik ilyen szenvedélyem nekem a motorozás. Igazán szabadnak csak akkor érzem magam, amikor az utakat szelem vasparipám hátán. Mind a mai napig emlékszem az első alkalomra, amikor berúgtam a motort és tettem vele néhány kört. Azóta persze jó sok év eltelt, de még mindig hasonló lelkesedéssel pattanok nyeregbe, hogy érezzem magam alatt a lóerőket.

A kedvenc emlékeim közé tartozik az is, amikor életem első motoros felszerelését megvettem. Szerencsére a lehető legjobb helyen történt ez, a Sixgearnél. Egy apróság miatt választottam őket, náluk volt kapható egyedül az a típusú motoros csizma, amilyet én is szerettem volna. Az ég vezérelt valószínűleg, mivel azóta sem bántam meg, hogy minden cuccomat náluk vásároltam, és szerzem be azóta is.

Náluk ugyanis mindent megtalálok, ami csak kellhet. Először is a kiszolgálást említeném meg. Azt hiszem ez mindig egy szegmens pontja a vásárlásnak. Azt kell mondanom, hogy ezen a helyen nagyon jól értik a dolgukat az eladók. Nem csak kedvesek és segítőkészek voltak velem, már az első pillanattól kezdve, de van szaktudásuk és tapasztalatuk is ahhoz, hogy egy magamfajta laikusnak segítsenek. Azóta már több barátomtól is hallottam róluk, de még senkitől sem kaptam negatív visszajelzést velük kapcsolatban. Ez pedig nem lehet véletlen.

De persze nem csak az ott dolgozó munkaerővel vagyok megelégedve. A választék is pompás. Elsőre azt gondoltam én is beállok a fekete dzsekis, éj sötét nadrágos, szén színű bukósisakos, ében csizmás aszfaltbetyárok közé, de örömmel tapasztaltam, hogy rengeteg különböző szín közül választhatom ki a számomra legmegfelelőbbet. Persze talán a külső a leg kevésbé fontos egy ilyen felszerelés esetén, habár a nők most nem biztos, hogy egyet értenek velem. Kétségtelen, hogy a kényelem és a minőség két olyan tényező, amik mellett nem lehet csak úgy elsétálni.

Azonban természetesen ezekben is kiemelkedik a Sixgear. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a ruházat tesztelésekor nem csak a szakítószilárdságot figyelik, hanem a kopásállóságot és a légáteresztő képességeket is. Ráadásul nem csak laboratóriumi körülmények között vizsgálják meg a termékeket, hanem ki is próbálják őket terepen. Így aztán ne micsoda, hogy pontos képpel rendelkeznek arról, hogy mi mennyit bír.

Ehhez még hozzáadódik az is, hogy a ruhák kialakítása meglepően kényelmes, nem is hinné az ember, hogy igazi bőr cuccokról beszélünk, tele protektorral. Néha egészen úgy érzem magamban a motoros öltözékemben, mintha az egyszerű hétköznapi ruhámat viselném.

Emellett mindenképp pozitívum még az is, hogy egyáltalán nem voltak drágák a dolgok, annak ellenére, hogy mennyire hasznosak és stílusosak voltak. Mivel alapvetően fontosnak tartom a minőséget, így fel voltam készülve, hogy majd egy kisebb vagyont ott hagyok, de szerencsére nem volt erre szükség.

Egy biztos, amikor motorra szállok és érzem, ahogy a légellenállás szinte letép, akkor mindig szabadnak, menőnek, bátornak és stílusosnak, divatosnak érzem magam, ami elengedhetetlen számomra a lelki békém eléréséhez. A testi, fizikai egészséghez pedig szükség van erre is.