Egészséges életmód, környezet tudatosság

Manapság egyre több helyen azt halljuk, hogy oda kell figyelni az egészségünkre, és hogy legyünk környezet tudatosok, vigyázzunk a környezetünkre, meg az ózon réteg… Te ennek megfelelő életet élsz?

Az életmód

Azt gondolom, ezt mindenki maga válassza meg, hogy hogyan akar élni, mit is akar enni, mennyit akar sportolni. Siránkozhatunk hogy fáj a gyomrunk, vagy túlsúlyosak vagyunk, vagy éppen az ellenkezője, de mindenki a maga sorsának a kovácsa. Te elégedett vagy az életeddel? Szerinted megfelelően étkezel? Ezen az oldalon találsz még sok hasznos cikket ezzel kapcsolatban.

Bevallom, már annyit hallgattam azokat a szlogeneket, hogy mit lehet enni, melyik betűs ételt kerüljük, és hogy a tartósítószer… már nem is ehetnék semmit, ha nem hagynám sok esetben figyelmen kívül ezeket. A legutolsó, ami emlékszem, hogy nagyon kicsapta azt a bizonyos biztosítékot nálam, az az élesztő volt. Egy sztorit olvastam az egyik oldalon az interneten, hogy miért is egészségtelen, és hogy nem szabad fogasztani, mert a belsőnk… Mondanom sem kell, hogy kikerekedtek a szemeim ezt olvasva, hiszen köztudott a baráti körben, hogy igen csak szeretek kenyeret sütni, és ha vendégségbe megyünk, akkor az is várható, hogy én viszek egy jó kora kenyeret ajándékba, vagy csak úgy a pörkölt mellé.

Azt gondolom ezzel az egésszel kapcsolatban, hogy valahol meg kell húzni azt a bizonyos határt, az egészséges életmód, és a normális étkezés között. Persze én sem támogatom hogy a gyerekem folyton kekszet, vagy chipset egyen, de néha ez is kell, és meg kell hogy engedjük, még ha nem is a legmegfelelőbb étel közé tartozik.

A különböző fogyókúrák, diéták

Az egyik barátnőm férje folyton össze vissza diétázik. Attól nem kell félnem, ha megyek hozzájuk, hogy neki nem fog ízleni, mert meg sem próbálok már olyat vinni. Neki mindig van valamilyen hóbortja, elég fura fazon. Hol éppen az hogy nem eszik húst, hanem zöldség diétán van, vagy mondjuk éppen cake-544725_640fordítva. De az is megesett már, hogy egyiket sem ette. A gyümölcs nem is szerepel az étlapján, mert felesleges dolognak tartja, nem tartalmaz semmi hasznosat. Mondtam én, hogy fura fazon, fura gondolatokkal. Egyáltalán nem esik semmi olyat amibe liszt van. Egy jó kenyeret, vagy sütit, de egy nokedlit sem. Na mindegy is, azt gondolom, ez sem tesz jót a szervezetnek, és van annyira káros is, mint a sok tartósítószer, vagy azok a bizonyos betűk amiket elvileg nem lehetne enni.

A környezetünk

Ez is van annyira fontos, mint hogy mit eszünk. Én mindig is igyekeztem a gyerekeket arra nevelni, hogy figyeljenek oda a környezetükre, ne szemeteljenek, ne bántsák a fát, nem kell feleslegesen tördelni az águkat.

Ami viszont bosszantó, és nem tudunk rajta változtatni, vagy nem akarnak, hogy kevés a lehetőség arra, hogy kidobjuk a szemetünket. Vegyünk egy egyszerű példát erre a dologra. Nálunk a sétáló utcán elmehetek akár 500 métert úgy hogy nem találok egy szemetest sem. Egy darabig cipeli magával az ember, de megunja, és ez érthető is. Főleg ha mondjuk nem egy egyszerű zsebkendőről van mondjuk szó…

Természetesen nem csak a fent felsoroltakkal lehet vigyázni magunkra, vagy a környezetünkre, körülöttünk élőkre. Ha csak fele annyira figyelnénk oda, mint kellene, már az is fél siker lenne. Itt még sok hasznos dolgot találsz a napelemről, környezet védelemről.