Mi hogyan tároljuk a biotermékeket? Hát raklapos polcokon!

Édesapám és édesanyám közösen nyitottak egy bioboltot a kisvárosban, ahol élünk. Ez egy újdonság volt itt nálunk, ahol eddig csak egy közért és jó pár kocsma volt. Eleinte fenntartásokkal kezelték a helyiket, csak egy átmeneti hóbortnak tartották, azt suttogták az öregek, úgyis bezárunk hamar, nem való egy ilyen üzlet ide. Aztán szerencsére nem lett igazuk. Most már a szomszédos falvakból is járnak át hozzánk, egyre szélesebb a vásárlóközönségünk, aminek nagyon örülünk. Mivel gyorsan fogynak a termékek, egyre többet kell beszállíttatnunk, de tárolni már nem tudtunk mindent a raktárban, ezért szükségessé vált egy kis bővítés. Új raklapos polcokra volt szükségünk. Mi raklapokon tároljuk a termékeket, ahogy megkapjuk őket a beszállítótól, úgy rakjuk is rá a mi polcainkra, így kategóriákba szedve vannak az áruk és nem keverednek össze mással. Mikor pakolni kell a boltban, így könnyedén pótolni tudjuk a kifogyó portékát. Az üzletet örököltük és előtte egy olajtermékeket forgalmazó bolt volt, az előző tulaj külföldre költözött, nem tudtuk őt elérni, hogy megkérdezzük, kitől rendelte anno a polcait, így magunkra maradtunk ezzel a kérdéssel. Én, mint a család legifjabb tagja és az egyetlen, aki felhasználói szinten normálisan tudja kezelni az internetet elhatároztam, hogy ott fogom megkeresni a tökéletes partnert, aki vállalja a bővítést. 

Szerettem volna alapos munkát végezni, ezért összeírtam, milyen feltételeknek kell megfelelnie a leendő polcaink forgalmazójának. Az első és legfontosabb szempont volt, hogy legyen megbízható. Ne késsen a kiszállítással, tartsa be azt, amit az ajánlatban leírt és legyen elérhető telefonon, mikor az szükséges. A második pont volt a minőség. A termékei színvonalasak és tartósak legyenek, bírják a strapát és ne roskadjanak össze két hét után a nehéz tárgyaktól. Az utolsó aspektus pedig az volt, hogy jó referenciákkal rendelkezzen, tudjam róluk, hogy másoknak már volt pozitív élményük velük kapcsolatban és így kevesebb az esély a mi csalódásunkra is. Egyetlenegy weboldalt találtam, ami mindennek megfelelt: a RackingLog-ot. A honlapjukról lerítt az alaposság, a részletes leírásoknak köszönhetően rendesen tájékozódhattunk arról, hogy működik náluk a rendelés. Szerettünk volna élni a helyszínfelmérés lehetőségével, ami ráadásul ingyenes náluk, így leegyeztettünk velük egy időpontot, ami mindenkinek megfelelő. Anyuék nagyon örültek, hogy ilyen hamar találtam az üzletnek polcokat, már nagyon elkélt a bővítés.

Miután a helyszínfelmérés lezajlott, a RackingLog megígérte a szüleimnek az ajánlat mihamarabbi megküldését. A vélemények alapján, amiket olvastam a cégről, nem idegeskedtünk, hogy esetleg sok idő, míg megkapjuk. Teltek a napok és egyik reggel ott csücsült a levél édesanyám e-mail fiókjában. Az összeg nem volt több, mint amire számítottunk, sőt, az elképzeléseink alá esett, így nem sokat vacilláltunk, elfogadtuk. A megrendelés ezáltal leadásra került és ismét időpont-egyeztetés következett. A kiszállítás időpontját beszéltük meg a céggel, reméltük, hogy tudják tartani, mert mi már leadtuk az üzletben a termékeink beszállítójának a következő havi igényeinket és ha az a szállító hamarabb ér ide, mint a polcok, bizony a földre kerülnek a termékek. Szerencsére a  RackingLog továbbra is bizonyította megbízhatóságát, mert az áruk érkezése előtt, a megbeszélt időpontban megérkeztek az üzletbe és a raktárba pakolták a Metalsistem márkájú, tanúsítvánnyal ellátott polcelemeket. Mivel kérésre összeszerelték azokat, nekünk már nem volt dolgunk vele, csak várnunk kellett a portékáinkat, hogy megérkezzenek és végre felavathassuk őket. A számlát a pontos összeggel és a garancialevelet kézbe kaptuk, majd a munkások elhagyták a raktárunkat. Ennyi? Ilyen gyorsan lezajlott a bővítés? El sem hittük, hogy minden problémánk megoldódott és ilyen zökkenőmentesen ment a rendelés, szállítás, szerelés. Köszönjük a RackingLog-nak, hogy segített a bioboltunknak a bővülésben!