Tavasz fáradtság és a német nyelvtanfolyam

Tudom, hogy én akartam tanulni, de ha legközelebb arra adom a fejemet, hogy valamit a téli időszakban kezdjek el, hát… Te tanulsz valamit?

A tanulásnak is megvan a maga ideje, bár azt gondolom soha nincs megfelelő idő rá. Amíg fiatal az ember, nincs kedve tanulni, akkor az a baj. Aztán sok esetben amikor már lenne rá lehetőség akkor pedig már nem teheti meg.sunset-477857_640

Sokan lehetőség van arra, hogy valaki tanuljon. A szerencsése olyan helyre születnek ahol nem okoz gondot az, ha valaki tanulni szeretne és minden feltétel adott. Vannak azonban olyanok is, akik nem ennyire szerencsések, és sok lehetőségünk nincs. Már annak is örülni kell ha mondjuk egy szakmunkás iskolát elvégez, és utána munkába áll. Te tovább tanultál vagy az volt a fő szempont hogy minél hamarabb munkát találj?.

Felnőtt fejjel

Azok, akik nem annyira szerencsések hogy gyerekként tanuljanak, még dönthetnek az mellett hogy tanuljanak munka mellett. Igaz nem könnyű mert akkor már két helyen kell helyt állni, megfelelni. Hogy mit tanulhatunk?

Számos lehetőség közül választhatunk. Mehetünk különböző tanfolyamokra, mondjuk egy angol, vagy egy német nyelvtanfolyam. Persze nem csak nyelvet tanulhatunk hanem akár masik szakma mellett is dönthetünk. Hiszen hol törvényszerű az, hogy valaki csak abban a szakmában dolgozhat amit legelőször választott? Van olyan ismerősöm akinek 3 szakmája is van. Igazából mindegyiket szereti, mikor éppen melyikben dolgozik.

A több szakma

Ha valaki olyan szerencsés helyzetben van, hogy lehetősége van minél több szakma elsajátításához az használja ki. Hogy miért? Mert soha nem lehet tudni, hogy mikor lesz szüksége egy másik munkára, ahol más végzettség szükséges.

Sokan felnőtt fejjel vágnak bele mint fentebb említettem egy német nyelvtanfolyamba, de egy főiskola is ma már igen csak népszerű a felnőttek között is. Tehát ha bárki úgy érzi hogy kedve, esetleg lehetősége van, akkor használja ki azt. Hiszen amit már megtanultunk azt már senki el nem veheti tőlünk.